· 

Één maand LLooks Living


Hoi! Nu LLooks Living een klein maandje in de lucht is, willen wij je graag meenemen op een reis door ons hoofd. Ook omdat we hier heel veel vraag naar krijgen. Logisch, want Linda is natuurlijk hartstikke bekend als kleurexpert met haar kapsalon LLooks en Erik is bekend als schrijver en theatermaker. Hoe kan het dan dat er ineens een webshop is gekomen, met woonaccessoires? We vertellen je er graag alles over.

 

Als eerste.. het begon allemaal al een tijd geleden. Wij houden samen erg van shoppen, bezig zijn in huis, het volgens van woontrends, en lekker aan het 'fröbelen' in huis. Linda in de alle kamers, behalve de keuken (haha) en Erik ook vooral in de keuken. Het kwam echt heel vaak voor, dat we samen aan het (online) shoppen waren en elkaar tegelijk hetzelfde artikel lieten zien onder de kreet: "Ah, die is gaaf!" En net zo vaak zaten we tussen onze werkzaamheden door te dromen. Te fantaseren en te dagdromen over hoe leuk het zou zijn om iets met onze gezamenlijke passie te doen.

 

"Het kan niet, het past niet, dit lukt niet," zijn de meest gehoorde tegenwerpingen die we onszelf oplegden. Totdat de pandemie alles veranderde. Want ineens moest de salon van Linda maar liefst twee keer voor wekenlang de deuren sluiten. De optredens van Erik in het theater werden allemaal afgezegd. En dus was er ineens tijd. Tijd om nog harder te dromen en langzaamaan werden de dromen plannen. 

Foto: Johan Bergsma - Bergsma Photography
Foto: Johan Bergsma - Bergsma Photography

WE GAAN HET DOEN

"Zullen we het doen?"

"We gaan het gewoon doen!"

"Ja, we gaan het gewoon DOEN!"

En zo begon het... Ineens veranderde alles in hoofd en werden de dromen ineens bereikbaar. We schreven voor onszelf een ondernemingsplan, regelden de hele zakelijk kant met boekhouding, administratie, bankzaken, en al meer van dat soort noodzakelijk kwaad (haha). En toen mochten we beginnen met de leuke kant van ondernemen... Wat gaan we doen, en met wie en hoe gaan we dit zo goed mogelijk aanbieden aan onze klanten. En nog belangrijker; hoe maken we er een langetermijn onderneming van.

 

Hier kwam de ondernemersgeest in ons beiden naar boven. Linda stortte zich als trendwatcher en creatieve duizendpoot op ons assortiment. Zij heeft er neusje voor om producten te vinden die goed in de smaak vallen. Daarnaast bedacht zij alles op het gebied van de persoonlijke en hoge service die wij willen leveren. Wij zijn niet uit op een snelle bestelling. Nee, wij willen dat onze bezoekers en klanten een totaalbeleving ervaren. En dat gaat veel verder dan een bestelling plaatsen. Als eerste vinden wij dat ieder artikel dat uit ons magazijn vertrekt door ons persoonlijk gecontroleerd moet zijn op kwaliteit. Als tweede vinden wij dat jouw bestelling met de grootste zorg moet worden verpakt. Daarom pakken wij ieder pakketje in als een kadootje. Het ontvangen van jouw bestelling mag een feestje zijn! En zo bedacht Linda nog veel meer concepten die LLooks Living op de kaart gaan zetten, en onderscheidend maakt.

 

Erik op zijn beurt klom in de telefoon om contacten te leggen met een geselecteerde groep leveranciers en inkoopcombinaties. Wij hebben voor een paar sterke merken gekozen met wie wij een langetermijn relatie willen opbouwen. Met name de lijn industriële klokken is een stokpaardje van Erik. Zijn vader is klokkenmaker geweest en voor Erik is het best speciaal dat hij op deze manier toch wat 'in de voetsporen van' kan treden. Zeg nou zelf, ze zijn toch geweldig?! 

 

"Linda, we moeten nog wel een website.." (stilte)... "Ja, je hebt gelijk, hoe gaan we dat doen? De interesse is er nu al, en de webdesigner kan op zijn vroegst onze full-blown webshop opleveren.."

"Dan maken we er eerst zelf één." En weer nam de ondernemersgeest het bij ons beiden over. Niet lullen, maar poetsen. Aanpakken. En zo stampten we in enkele dagen een 'tijdelijke' webshop uit de grond, die functioneel is en waarmee we onze klanten nu al kunnen bedienen. Ook de huisstijl wordt nog druk aan gewerkt, en wij kunnen zeggen. Het wordt mooi!

 

En wat wij zo leuk vinden? De reacties van jullie! Nu al zo enthousiast! En wij genieten ervan. We zijn lekker bezig en samen echt veel plezier met het bouwen aan LLooks Living. En dat is te merken, want we lachen wat af met zijn tweetjes.

 

"Hey, zullen we een gave shoot doen, dan hebben we ook wat mooie foto's voor de website."

"Ja, gaaf! En dan wil ik ook een foto, die een beetje mysterieus en zwoel is."

En zo zit je enkele weken later in de fotostudio van Bergsma Photography en zit je klaar voor het 'moment suprème'...

"Erik, niet meer bewegen. Linda, jij staat precies goed. Oke, zijn jullie er klaar voor? Bijna...bijna, ja Erik en nu alleen nog je allerzwoelste blik. Kommaarop, dit wordt een prachtplaat!"

 

Klik.

Foto: Johan Bergsma - Bergsma Photography (vlak voordat we slappe lach kregen)
Foto: Johan Bergsma - Bergsma Photography (vlak voordat we slappe lach kregen)

DE EERSTE MAAND

"Staat alles klaar?"

"Ja."

"Okee, kan die?"

"Ja."

"Gelukt?"

"Ja! We zijn live!"

 

En zo begon het. De eerste berichten op social media werden geplaatst, De (interim) website werd gelanceerd. En sindsdien.. wauw. Wij zijn dankbaar. Vanuit het hele land ontvangen we bestellingen, vragen om gericht te zoeken naar producten, en leuke, lieve en warme reacties op onze winkel. We zijn nu de eerste maand voorbij en wij zijn heel tevreden. We hebben al een mooie klantenkring mogen opbouwen, en de bestellingen lopen. Nu is het aan ons om de volgende stap te nemen. We willen het iedere dag beter doen dan de vorige om jullie de hoogst mogelijke service en winkelplezier te geven.

Heb je tips? Vind je de blog leuk? Laat het ons weten! 


BESTSELLERS JANUARI 2021Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Caroline Vd heijden (maandag, 01 februari 2021 15:17)

  Super leuke blog en ben nog steeds blij met jullie! Hou nu wel een stukje maand over ipv geld! Haha maar heb het er voor over hoor!(grapje)
  Super gave spullen!

 • #2

  Jessica (maandag, 01 februari 2021 15:27)

  Hartstikke leuke blog �...
  En mooi dat jullie dit samen hebben opgezet, toppers!!!
  De spulletjes zijn super gaaf !!!!

 • #3

  Ellen (maandag, 01 februari 2021 22:31)

  Wat een mooi verhaal. En wat een mooie spullen. Die klok.......prachtig. Ik kom zeker nog heel vaak terug.